Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

Info    FSRA - Finnish Street Rod Association

FSRA -Finnish Street Rod Association ry on syksyllä 1997 perustettu Street Rod harrastajien kattojärjestö. Street Rodilla tarkoitetaan ennen vuotta 1949 valmistettua, myöhemmin harrastajan toimesta teknisesti modernisoitua autoa. Järjestön jäsenmäärä on tällä hetkellä noin 220 henkeä ja jäseniä on kaikkialla Suomessa.

 

Jäsenmäärä on kasvava johtuen siitä, että myös rodiharrastus yleistyy maassamme.

 

Järjestön yksi päätavoitteista on vaikuttaa päättäjiin siten, että saisimme autoverolain ja muut rakentelua koskevat säännökset harrastamista tukeviksi. Neuvotteluja olemme käyneet ministeritasolla asti ja uskomme vakaasti, että lähivuosina säännökset muuttuvat helpommiksi ja harrastajien määrä kasvaa rajusti. Liikenneministeriö käyttää FSRA:a yhtenä lausunnonantajana mm. katsastusta ja rakentelusäännöksiä koskevissa asioissa. Järjestömme tarkoitus on myös tiedottaa ja valistaa jäsenistöä rakentelusäännöksistä ja hyviksi havaituista rakentelutavoista. Yhteistyön ansiosta rodien rakentaminen on helpottunut ja säädökset selkiytyneet jo nyt.

 

FSRA julkaisee kaksi kertaa vuodessa ilmestyvää jäsenlehteä nimeltään ”RODIATOR”. Lehdessä on uutisten lisäksi juttuja kerhon järjestämistä tapahtumista sekä kerholaisten omista autoista ja matkoista eri roditapahtumiin.

 

Toimimme yhteistyössä muiden suomalaisten ajoneuvoharrastajakerhojen kanssa ja olemme yksi Finnish Hot Rod Association FHRA ry:n jäsenkerhoista. Lisäksi kuulumme European Street Rod Association (ESRA) Euroopanlaajuiseen kattojärjestöön, johon kuuluu meidän lisäksemme sisarkerhomme Saksasta, Norjasta, Ruotsista, Englannista, Ranskasta, Belgiasta, Sveitsistä ja Tanskasta.

 

Toimintaamme rahoitamme jäsenmaksujen lisäksi mm. erilaisella kerhomateriaalin myynnillä. Tarjoamme jäsenillemme jäsenetuja tietyistä alaa sivuavistavaraosaliikkeistä, maalaamoista, verhoomoista jne...